Karnataka 8th PE Text Book Solution 3.Hockey

The British Hockey Association was started under the leadership of Teddington Cricket club in 1886.
Please wait 0 seconds...
Scroll Down and click on Go to Link for destination
Congrats! Link is Generated

  GOVT OF KARNATAKA 

STATE SYLLABUS 

CLASS - 8

SUBJECT - PHYSICAL EDUCATION

Medium - English


MAJOR GAMES

Chapter - 3

Hockey

I. Fill in the blanks using suitable words.

1. The British Hockey Association was started under the leadership of Teddington Cricket club in 1886.

2. Indian hockey team won the Asian Games medal for the first time in 1928 Olympics.

3. The Circumference of the ball used in Hockey match is 235 mm.

 

II. Fill in the blanks with suitable options provided.

 1. Hooquet is a term derived from __________ language.

a) German                 

b) Latin                        

c) Greek                       

d) French

Ans   -  d) French

2. The maximum weight of a Hockey stick is___________grams

a) 737                          

b) 730                          

c) 760                          

d) 700

Ans   -  a) 737

3. __________ card is used in hockey to indicate warning.

a) Red                          

b) Yellow                     

c) Green                      

d) Blue

Ans   -  c) Green

III. Answer the following questions.

1. What is a dangerous play?

Ans   -   Dangerous play in hockey is lifting the ball up in a dangerous manner or raising the ball when the opponent is within 5 meters distance, sanctioned with a suitable penalty.

2. Where was the first Hockey Association started in India?

Ans   -  The first Hockey Association in India was started in Kolkata.

3. Write the duration of a Hockey match.

Ans   -  The duration of a Hockey match is 60 minutes.

4. Mention the measurement of the Hockey stick.

Ans   -  The measurement of the Hockey stick is 36 to 39 inches.

IV. Answer the following questions in two or three sentences each.

1. Describe a Hockey playfield.

Ans   -  A Hockey playfield is a rectangular area measuring 91.40 meters X 55 meters with goal posts at each end.

2. Make a list of the protective equipments of a goal keeper.

Ans   -  Protective equipment for a goal keeper includes helmets, leg guards, kickers, chest protector, hand gloves, groin or pelvic protector, and arm guards.

3. Write the situations in which cards are used in hockey.

Ans   -  Cards in hockey are used for warnings and suspensions. A Green card indicates a warning, a Yellow card is a temporary suspension for a minimum of 5 minutes, and a Red card is for permanent exclusion from the game without substitution.

4. What is the differentiate between ‘penalty stroke’ and ‘penalty corner’ ?

Ans   -  The penalty stroke is awarded to opponents when a fault is made by the defending team in the ‘D’ area when the ball is moving towards the goal post. The penalty corner is awarded for all fouls by the defending team in the ‘D’ area.

5. Write the process of scoring a goal in hockey.

Ans   -  To score a goal in hockey, the team must successfully send the ball into its opponent's goal from the ‘D’ area. The goal is disregarded if the ball is sent into the goal from outside the ‘D’ area.

6. Draw a digram of Hockey playfied with measurements.

Ans   - 















टिप्पणी पोस्ट करा

आपल्या प्रतिक्रिया आमच्यासाठी महत्वाच्या आहेत.
कांही शंका असल्यास नक्की विचारा..
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.