Karnataka 8th PE Text Book Solution 2.Volley Ball

Volleyball game was invented in the United States country.
Please wait 0 seconds...
Scroll Down and click on Go to Link for destination
Congrats! Link is Generated

 GOVT OF KARNATAKA 

STATE SYLLABUS 

CLASS - 8

SUBJECT - PHYSICAL EDUCATION

Medium - English



MAJOR GAMES

Chapter - 2

Volley Ball

I. Fill in the blanks with suitable words:

1. Volleyball game was invented in the United States country.

2. The earlier name of the game of volleyball was Mintonette.

3. The court measures 18 meters in length and 9 meters in width.

4. Antennae is tied above side line vertically over the net.

5. Volleyball was formally included in the Olympic Games in 1964.

II. Answer the following questions in one or two sentences each:

1. Who invented volleyball and when?

 Ans   -  Volleyball was invented by William G Morgan of the United States in 1895.

2. Which organization formed rules of the game for the first time?

 Ans   -  The Federation of International Volleyball (FIVB) formed rules of the game for the first time.

 

3. What is the name of the line drawn at a distance of 3 meters from the center line?

 Ans   -  The line drawn at a distance of 3 meters from the center line is called the Attack line.

4. Name the equipments used in volleyball game.

 Ans   -  The equipments used in volleyball game are a ball, a net, side bands, and antennae.

5. How many players does a volleyball team consist of?

 Ans   -  A volleyball team consists of 6 players.

III. Answer the following questions in 3 to 4 sentences each:

1. Write any two rules of volleyball.

 Ans   -  Two rules of volleyball include the "three touch" rule established after 1916, and the concept of a "rally" where the ball is sent across the net until it is dropped or a team commits a foul.

2. Draw the picture of rotation.

 Ans   -    




3. Write the measurement of volleyball net and mention the equipments used in the net.

 Ans   -  The volleyball net is 9.5m to 10m long, and it has meshes of 10 cm square. The equipments used in the net are antennae, which are 1.80m in length and 10 mm in diameter.

 

4. Explain the procedure to decide the winner of a volleyball match.

 Ans   -  The winner of a volleyball match is decided by the team that first reaches 25 points with a two-point lead. A match consists of five sets, and the fifth or deciding set is usually played for 15 points. The team winning three sets is declared the winner of the match.

5. Draw a diagram of volleyball court and name the lines with measurement?

 


टिप्पणी पोस्ट करा

आपल्या प्रतिक्रिया आमच्यासाठी महत्वाच्या आहेत.
कांही शंका असल्यास नक्की विचारा..
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.